Primarul comunei Gruiu, Samoilă Ion, a anunţat, pe 29 martie, că instituţia pe care o conduce, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, a inițiat un program de combatere a insectelor de disconfort.

  Este vorba despre combaterea ţânțarilor adulți care ne afectează calitatea vieții.

  Detaliile intervenției sunt următoarele:

  – Metodă de aplicare: Tratamentul se va efectua terestru, prin pulverizare din autoutilitare.

  – Programul de aplicare: Intervențiile vor avea loc seara, după ora 22:00, pentru a minimiza impactul asupra activităților zilnice ale locuitorilor și pentru eficacitatea maximă a tratamentului.

  – Substanța utilizată: Produsul folosit va fi STING, în doză de 30mg/ha. Acest produs a fost selectat pentru eficacitatea sa, însă dorim să subliniem că este toxic pentru albine, pești și alte organisme acvatice.

  – Zone vizate: Acțiunea se va desfășura pe străzile și în spațiile verzi ale localității noastre.

  – Perioada de aplicare: Tratamentul este programat pentru perioada 01-07 aprilie 2024, cu începere în prima zi a intervalului menționat.

  „În cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite efectuarea tratamentului în ziua prevăzută, vom alege o altă dată din intervalul specificat, cu anunțarea în prealabil a comunității.

  Fac apel la înțelegerea și cooperarea dumneavoastră în această perioadă și vă rog să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor și a animalelor sensibile la produsul utilizat. De asemenea, este recomandabil să evitați expunerea directă la substanța de combatere imediat după aplicare. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a transmis primarul comunei Gruiu, Samoilă Ion.

  Comentariile sunt închise.