Secretar de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat, recent, că are veşti importante şi bune despre sectorul de nord al Autostrăzii Bucureștiului.

  „Constructorul chinez poate începe lucrările parţial pe Lotul 3 Nord.  

  Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a emis Autorizația de Construire pentru Etapa I: km 39+000 – km 41+230 – Nod rutier DN2, necesară pentru începerea lucrărilor de execuție a 2,3 km din 8,6 km aferenți Lotului 3 Nord al Autostrăzii Bucureștiului. Scopul prioritizării acestei porțiuni din Lotul 3 Nord constă în facilitarea folosirii descărcării traficului rutier de pe A0 dinspre A3 (Lotul 2 Nord) spre DN2, astfel încât să putem circula pe întregul Lot 2 Nord, pe care l-am dat în trafic parțial la sfârșitul anului trecut.

  Totodată, și Primăria comunei Afumați, prin domnul primar Gabriel Dumănică, a emis două Autorizații de Construire, una pentru amenajarea organizării de șantier și una pentru construirea unui sens giratoriu provizoriu pe DN2 în scopul asigurării legăturii rutiere între #A0 și #DN2”, a anunţat Scrioşteanu.

  Conform sursei citate, constructorul este compania China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC), iar acesta va fi primul sector de drum construit de o companie chineză, în cadrul căruia va executa: 8,6 km lungime, nod rutier la intersecția cu DN2 București-Urziceni (km 40+230), 7 structuri (pasaje, poduri), parcare de scurtă durată.

  Traseul Lotului 3 Nord este cuprins pe teritoriul județului Ilfov între DN2 în dreptul localității #Afumați și DN3, în zona localității #Cernica.

  Întreaga postare AICI

  Comentariile sunt închise.