Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, nereguli privind transferul a 22 de tone de deşeuri metalice.

    „În data de 12.03.2024, în jurul orei 15:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean ucrainean, în vârstă de 50 de ani, la volanul unui ansamblu rutier, transportând deșeuri metalice, de la o societate din Kîrgîzstan pentru o societate din Olanda.

    Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

    Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 22.000 kilograme deșeuri”, au transmis poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

    Conform sursei citate, procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

    Comentariile sunt închise.