Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 16 februarie, că unitatea administrativ-teritorială a fost reprezentată pentru a VII-a oară, la cel mai mare eveniment din România, dedicat industriei turismului. Comuna Afumaţi a mai fost reprezentată la Târgul de Turism şi în anii 2013, 2017, 2018, 2019, 2020 şi 2023.

    „Iniţiativa primarului Gabriel Dumănică referitoare la promovarea istoriei comunei noastre, atât pe plan local cât şi naţional, a avut un impact major. Numărul turiştilor care ne-au vizitat localitatea a crescut foarte mult, în ultimii ani. De asemenea, evenimente precum Zilele Porţilor Deschise la Conac, dar şi programe derulate în cadrul Săptămânii Altfel, în care elevii afumăţeni au aflat despre izvoarele istorice ale localităţii noastre, s-au dovedit de un real succes”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    La rândul său, edilul Gabriel Dumănică a amintit faptul că Afumaţi este singura localitate din judeţul Ilfov prezentă la Târgul de Turism al României.

    „Comuna Afumaţi are o istorie bogată ce merită elogiată. În cele patru zile de eveniment, vom oferi vizitatorilor informaţii preţioase despre comuna Afumaţi şi despre vestigiile acestei localităţi istorice. Înainte de 2008, multe dintre acestea erau necunoscute publicului. Amintim despre Ansamblul fostei Curţi a stolnicului Constantin Cantacuzino, ce datează din secolul al XVII- lea, Complexul Arhitectural ce cuprinde Biserica Adormirea Maicii Domnului(sau Biserica Veche din 1696, aşa cum este cunoscută de localnici), Conacul stolnicului Constantin Cantacuzino(1696) şi zidul de incintă, dar pot fi găsite şi ruinele Curţii Domneşti a lui Radu de la Afumaţi(domn al Ţării Româneşti, între anii 1522-1529). Un alt obiectiv aflat la Afumaţi, inclus pe lista destinaţiilor turistice promovate la Târgul de Turism, este pădurea peisagistică de la Afumaţi, în suprafaţă de circa 300 de hectare, care face parte din renumiţii „Codrii ai Vlăsiei”. Toate acestea se află la numai doi paşi de Capitală. Sunt vestigii ce dăinuie şi azi, marcate ca atare, catalogate, cuprinse în documente oficiale ale Ministerului Culturii, ca repere importante ale patrimoniului nostru naţional”, a declarat primarul comunei Afumaţi, Gheorghe Dumănică.

    Foto: Primăria Afumaţi

    Comentariile sunt închise.