Primarul oraşului Bragadiru, Gabriel Lupulescu, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care prezintă, pe larg, investiţiile ce vor fi realizate, anul acesta, în Cartierul Independenţei.

  Înainte de asta, însă, edilul a amintit că, pentru eficienţă, administraţia publică trebuie făcută la firul ierbii şi că şi-a propus, încă de la început, să rezolve cele mai grele probleme cu care se confruntă oraşul Bragadiru.

  „Încă de la început, v-am spus cu toată sinceritatea un lucru: administrația publică nu se face pe Facebook, administrația publică se face la firul ierbii, aproape de oameni și de nevoile lor. Mi-am stabilit un scop clar, acela de a rezolva cele mai grele probleme cu care se confruntă orașul Bragadiru, iar astăzi, multe dintre lucrurile care până de curând ne creau atâtea probleme astăzi sunt doar o amintire.

  Iar vă dau aici un singur exemplu: după cum știți cu toții, în Cartierul Independenței existau mari probleme cu scurgerea apelor pluviale în urma ploilor, străzile inundându-se des. Cu investiții solide, astăzi am reușit să rezolvăm 95% din aceste probleme și până la finalul anului o să le soluționăm în totalitate”, a spus primarul Gabriel Lupulescu.

  El a prezentat, astfel, investițiile ce vor fi finalizate în anul 2024, în zona menţionată.

  „Pentru anul 2024, vom avea un buget record alocat investițiilor, iar educația este pe primul loc. Astfel, vom amplasa o școală modulară pe Strada Gliei, care va fi dată în folosință în cursul acestui an, ca o soluție temporară până la finalizarea construcției școlii cu finanțare aprobată; proiectul se află în curs de licitație la CNI. Totodată, începând cu anul școlar 2024 – 2025, vom da în folosință o nouă grădiniță, construită de la zero pe strada Dealului, o clădire modernă cu toate dotările necesare pentru un învățământ de calitate.

  Un alt proiect important pentru cetățenii din Cartierul Independenței este cel pentru modernizarea sistemului rutier, unde nu mai puțin de 21 străzi vor intra într-un amplu program de modernizare ce va cuprinde asfaltare, sisteme pentru apa pluvială, iluminat public, trotuare și spații verzi”, a spus Lupulescu.

  Potrivit sursei citate, este vorba de străzile Gliei, Generalului, Gloriei, Orizontului, Dreptății, Dezrobirii, Demnității, Plevnei, Simbolului, Ofrandei, Vitejei, Caporalului, Neamului, Eroilor, Rahovei, Spreanței, Celofibrei, Crișul Repede – tronson 2, Dunării, Monumentului și Școlii.

  „Avem în vedere și restul străzilor neasfaltate din acest cartier, de aceea, vom include alte străzi precum Torței, Ortacului, Freamătului, Văilor, Muniției, Plugarilor, Movilei și Pușcașului în planul de modernizare anul acesta. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste străzi neasfaltate, însă trebuie să menționăm că problema nu a fost cauzată de administrația Primăriei Bragadiru. Au existat dificultăți legate de lucrările realizate de operatorul Apă Canal Ilfov la rețeaua de apă și canalizare, deoarece constructorii au întârziat finalizarea acestora, ceea ce a încetinit, la rândul său, dezvoltarea mai rapidă a orașului”, a subliniat primarul din Bragadiru.

  Gabriel Lupulescu a mai spus că, tot la capitolul infrastructură rutieră, îşi doreşte să îmbunătățească fluiditatea traficului în Zona Independenței, prin implementarea de sisteme de semaforizare la intersecția DN6 (Șos.Alexandriei) cu Strada Gladiolelor și Strada Drăganului, pentru a asigura o circulație mai eficientă.

  „Și vă asigur că nu ne oprim aici cu investițiile. Pentru a spori siguranța, vom extinde rețelele de iluminat public acolo unde nu există. Iar pentru străzile care nu au fost cuprinse în primul proiect de apă și canalizare, am obținut deja finanțare suplimentară prin programul Anghel Saligny, care ne va permite să extindem infrastructura de utilități publice pentru apă și canalizare.

  Vă mulțumesc pentru întreaga susținere și încrederea acordată. Voi reveni cu informații detaliate despre proiectele pe care le vom implementa anul acesta în fiecare zonă în parte: Vatra veche, Cartierul Mihai Eminescu, Cartierul Independenței, Zona Km 8, zona cartierelor Scandinavia-Fortuna, inclusiv zonele până la Strada Ghidiceni, Zona Prelungirea Ghencea și Cartierul Latin”, a mai declarat primarul oraşului Bragadiru, Gabriel Lupulescu.

  Comentariile sunt închise.