Secretar de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că, luni, 5 februarie, a fost semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a Drumului Naţional 4(Şoseaua Olteniţei), sectorul de drum cuprins între Danubiana şi intrarea în Bucureşti. Contractantul este Asocierea S.C. ACVATOT S.R.L – S.C WAYDESINGSOLUTION S.R.L.

  Conform sursei citate, în cadrul contractului, constructorul trebuie să realizeze: 4,15 km lungime, lărgirea la 2 benzi pe sens, intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei, intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza, sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1, amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi, modernizarea sistemului de iluminat public, canalizare pluvială şirețele de utilități subterane.

  Durata lucrărilor este de 15 luni, din care 3 luni pentru perioada de proiectare și 12 luni pentru perioada de execuție, iar valoarea contractului este de 63.550.907,86 milioane lei + TVA, sursa de finanțare fiind asigurată prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a CNAIR din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027.

  „Acest proiect se încadrează în politica liberală de creștere a capacității administrative a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prin descentralizarea proiectelor mici și mijlocii către primării și consilii județene, pe care o aplicăm încă din 2020, prevăzute în Planul Investițional.

  Este un proiect dezvoltat în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu, pentru care a fost semnat un Acord de Parteneriat între #CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni, primăria urmând să se ocupe de implementarea și gestionarea efectivă a lucrărilor”, a spus Irinel Scrioşteanu.
  Oficialul a precizat că, de asemenea, proiectul se regăsește în 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟯𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021.

  Comentariile sunt închise.