Reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov au anunţat că lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare continuă iar un nou şantier a fost deschis în Tânganu, comuna Cernica.

  „La această oră, echipele sunt în teren și lucrează la introducerea rețelelor de apă și canal, dar și la montarea căminelor de apă și a racordurilor de canalizare pe Strada Ștefan cel Mare din Tânganu.

  Potrivit datelor echipelor angrenate în acest proiect, vremea permite desfășurarea lucrărilor, așa că tot acolo îi vom găsi zilele următoare.

  Este motivul pentru care constructorul a putut mobiliza muncitorii, în consecință, ritmul lucrărilor este unul accelerat”, au transmis ieri cei de la CJ Ilfov.

  Conform sursei citate, în comuna Cernica (Cernica, Tânganu, Bălăceanca, Poșta), este vorba despre o mobilizare exemplară. 11 echipe au fost mobilizate pentru accelerarea proiectului în teren.

  Lucrările au început în 2022 și, după aproximativ un am și jumătate, am ajuns la un stadiu fizic de peste 75 % şi vor fi efectuate recepțiile parțiale în UAT Cernica. Asta, deși contractul are ca termen de finalizare luna mai, 2025.

  „Cel mai mare proiect pe fonduri europene este cel de apă şi canalizare. Cuprinde 20 de comune şi costă, în total, peste 2 miliarde de lei. Mi-am asumat acest proiect în mandatul meu de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, chiar dacă ştiam că iau totul de la zero. Nu mă tem de răspundere! Pentru asta cetăţenii m-au ales. Eu am susţinut încă de la început că proiectele sunt cu şi pentru oameni! Este simplu. Atât timp cât vom fi conştienţi de asta, vom avea şi rezultate”, a declarat preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

  Proiectul R-08 face parte din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare ( POIM).

  Foto: CJ Ilfov

  Comentariile sunt închise.