Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus ieri, la Prima News, că intenționează să păstreze schema de plafonare a preţurilor din energie până în martie 2025. Oficialul a precizat că ieşirea din schema de compensare și plafonare va fi etapizată.

    „Cu siguranţă, păstrăm schema de plafonare- compensare, deci preţuri plafonate la românul de rând şi la companiile româneşti din economie. Această schemă a asigurat o stabilitate pentru clientul final, dar şi pentru furnizori”, a spus ministrul Energiei, subliniind faptul că, în continuare, preţurile sunt mai mici decât pe Bursă, pe factura românilor.

    „Mai mult, discutăm de 5 milioane de gospodării din România care plătesc factura la curent, în medie, pe lună, într-un an, 35 de lei, ceea ce este o sumă rezonabilă, pentru o ţară cu puterea noastră de cumpărare”, a menţionat Burduja.

    Ministrul Energiei a subliniat că ieșirea din schema de compensare și plafonare va fi etapizată. „Dacă am apela la o măsură bruscă, s-ar îngrămădi furnizorii de energie electrică, gaze naturale şi iarăşi ar duce la o creştere de preţuri, deci va fi o ieşire etapizată, foarte bine gândită”, a completat Sebastian Burduja. Sebastian Burduja a mai declarat că, la zi, datoria Ministerului Energiei către furnizori este undeva la 2 miliarde de lei.

    Comentariile sunt închise.