Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunţat că, în prima parte a acestui sfârşit de săptămână, vremea se va răci brusc şi sunt aşteptate ninsori inclusiv în sudul ţării. Asta după ce, azi, în regiune se vor înregistra chiar 14 grade Celsius.

  Informarea meteo, transmisă în această dimineaţă, a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până sâmbătă, la ora 17.00.

  „În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp). Vor fi ploi care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă”, anunţă ANM.

  Conform meteorologilor, şi sâmbătă va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.

  „Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

  Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor”, mai spun specialiştii de la ANM.

  Comentariile sunt închise.