Primarul comunei Berceni, Gheroghe Covrigea, a anunţat, pe 20 decembrie, că proiectul privind construirea unei Şcoli Verzi a fost admis în etapa de evaluare a eligibilităţii, în cadrul apelului de proiecte PNRR 2023/C15/MEDU/I10, intitulat „Construirea şi dezvoltarea unei reţele pilot de şcoli verzi”.

    „Așadar, ne îndreptăm către următoarea etapă crucială: verificarea tehnică și acordarea punctajului pentru proiect. Suntem ferm hotărâți să aducem acest proiect la viață și să oferim comunității noastre o Școală Verde modernă și prietenoasă cu mediul”, a spus Gheorghe Covrigea.

    Potrivit sursei citate, construcția acestei școli moderne, ce va avea un regim de înălțime P+2, pe terenul situat în apropierea Școlii nr. 1 Berceni, va cuprinde 21 de săli de clasă şi trei laboratoare, alături de grupuri sanitare și spații tehnice, oferind astfel condiții optime pentru educația și dezvoltarea elevilor.

    „Școala Verde nu înseamnă doar un spațiu fizic modern; este un angajament faţă de educaţia pentru sustenabilitate şi responsabilitatea faţă de mediu. Ne propunem să integrăm în curriculumul nostru elemente de educație pentru dezvoltare durabilă și ecologică, să promovăm practici verzi și să implicăm comunitatea noastră în această inițiativă. Elevii și cadrele didactice vor fi susținuți în activități care îi vor motiva să devină cetățeni responsabili, cu o grijă profundă pentru mediu și o înțelegere a importanței sustenabilității în societatea noastră modernă”, a subliniat primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

    Comentariile sunt închise.