Veste bună pentru locuitorii comunei Mogoşoaia. Din primăvara anului viitor, vor circula cu autobuze moderne, electrice, achiziţionate de Primărie.

  Anunţul a fost făcut de reprezentanţii autorităţilor locale, pe 29 noiembrie.

  „Ne-am ținut de cuvânt și referitor la transportul public. Astfel, comunei Mogoșoaia i-au sosit autobuzele electrice. Așa cum am promis, am dezvoltat transportul public și am crescut calitatea serviciilor an de an în comuna Mogoșoaia.

  Am făcut recepția cantitativă și calitativă a autobuzelor electrice contractate de Comuna Mogoșoaia din cadrul parteneriatului cu Orașul Chitila și am depus cererea de plată pentru suma de 29,3 milioane RON. Astfel, cu ajutorul fondurilor europene au fost achiziționate cele 12 autobuze electrice cu lungimea de 12 m, destinate transportului public de călători, pentru ruta Străulești-Mogoșoaia-Buftea”, au transmis reprezentanţii Primăriei Mogoşoaia.

  Aceştia estimează că, în primăvara anului 2024, după punerea în funcțiune a autobazei din Chitila, aceste autobuze pot intra pe traseul nostru.

  „Le mulțumim partenerilor noștri din Chitila, domnului primar Emilian Oprea, pentru că împreună am putut demara acest proiect extrem de util cetățenilor noștri.

  Mulțumim, de asemenea, și Agenției de Dezvoltare Regională București-Ilfov, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Consiliului Județean Ilfov precum și celorlalți parteneri din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public București-Ilfov. A fost un efort monumental, început în anul 2018, dar după nenumărate obstacole am intrat în linie dreaptă către un transport public sustenabil în Mogoșoaia. Mai mult decât atât, această achiziție ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții din comuna noastră. Autobuzele recepționate sunt moderne, confortabile, silențioase și nepoluante, cu zero emisii noxe de carbon”, au subliniat reprezentanţii Primăriei Mogoşoaia.

  Foto: Primăria Mogoşoaia

  Comentariile sunt închise.