Procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie anunţă că 26 de poliţişti de frontieră din Calafat au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Oamenii legii au făcut, ieri, 21 noiembrie, mai multe percheziţii domiciliare. Potrivit sursei citate, poliţiştii ar fi cerut mită câte 5 euro sau câte un pachet de ţigări şoferilor care treceau prin Vama Calafat.

    ”În cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj.

    Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat. În cauză se beneficiază de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Frații Buzești” Craiova”, a precizat Direcția Generală Anticorupție.

    Comentariile sunt închise.