Secretar de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că a convocat, marţi, 14 noiembrie, o întâlnire cu constructorul care se ocupă de lucrările de lărgire la patru benzi a Centurii Bucureşti, între Autostrada București – Pitești și Pasajul Domnești (lotul 1). Totodată, spune Scrioşteanu, a efectuat și o vizită pe șantier, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

  Astfel, a fost finalizată așternerea stratului de legătură pe lărgirea DNCB, se lucrează la așternerea stratului de uzură din beton rutier în zona parcării de lungă durată de la km 54+765, care este 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗽𝗮𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗻𝗴𝗮 𝗱𝘂𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗖𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗲𝗶, destinată inclusiv autocamioanelor, se lucrează la partea de instalații și finisaje interioare la grupul social, au fost executate lucrările de realizare trotuarelor, urmând a fi așternut stratul de mixtură asfaltică, a fost realizat marcajul rutier temporar, astfel încât traficul rutier să poată fi deviat pe lărgirea DNCB, deviere necesară pentru continuarea lucrărilor în zonă. De asemenea, au început lucrările de frezare a asfaltului vechi existent pe DNCB, au fost montați stâlpii de iluminat atât pe zona parcării, cât și pe zona de lărgire a DNCB, urmând a fi montate corpurile de iluminat, au fost finalizate lucrările de relocare a rețelelor de utilități publice.

  „Am solicitat constructorului să mobilizeze resursele în șantier, astfel încât să putem să dăm în trafic acest prim lot în luna decembrie. Vă reamintim faptul că și 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮 aferent acestei lărgiri la 4 benzi a Centurii București între A1 și DN5, și anume până la intersecția cu DN5, are contract de proiectare si execuție, iar, în acest moment, are Studiul de Fezabilitate și Proiectul pentru Autorizația de Construire. Și Proiectul Tehnic de Execuție este finalizat și va intra în avizare în câteva zile, urmând ca în scurt timp să înceapă efectiv lucrările”, a precizat oficialul.

  Irinel Ionel Scrioşteanu mai spune că amplasamentul lucrărilor aferente Lotului 1 se află în zona de sud a Centurii Capitalei, pe sectorul cuprins între A1 (km 55+520) și km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765, pe teritoriul următoarelor unități administrative: Municipiul București, comuna Domnești și comuna Chiajna din județul Ilfov.

  Sursă foto: Irinel Scrioşteanu- Facebook

  Mai multe imagini, AICI

  Comentariile sunt închise.