Un bărbat, în vârstă de 57 de ani, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a mistuit locuința. Tragedia s-a produs, marţi după-amiază, 14 noiembrie, în localitatea Comana. Alarma a fost dată de fratele proprietarului.

  „La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași și Punctului de Lucru Călugăreni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

  Bărbatul a fost găsit în interiorul casei și, din nefericire, nu a mai putut fi salvat, fiind surprins sub bucățile de tavan care s-au prăbușit în urma incendiului”, au transmis pompierii giurgiuveni.

  Conform sursei citate, cel mai probabil evenimentul a fost provocat de jarul căzut din soba cu plită, pe materialele combustibile din apropiere.

  „Pentru a preveni astfel de incendii, trebuie respectate următoarele măsuri:

  – amplasaţi, în faţa sobelor / a centralelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

  – în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei sau a plitei deschisă;

  – nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

  – nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

  – nu așezați patul lângă sobă;

  – nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

  – focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;

  – nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

  – depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat”, mai transmite ISU Giurgiu.

  Comentariile sunt închise.