Consiliul Judetean Ilfov în parteneriat cu ASNAF „Academia de Sport și Nutriție Alexander Florescu” și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, desfășoară programul de sănătate, educație și conștientizare, „VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS”, în școlile din Județul Ilfov.

  “Obezitatea infantilă este una dintre cele mai grave provocări ale sănătății publice, având efecte serioase asupra dezvoltării fizice și psihice a copiilor.

  Prin intermediul proiectului ,,Vreau să cresc sănătos”, Consiliul Județean Ilfov, cu ajutorul, implicarea și susținerea „Academiei de Sport și Nutriție Alexander Florescu” și-a propus următoarele obiective:

  • Creșterea gradului de educare a copiilor din Ilfov, referitor la importanța unui stil de viață echilibrat.
  • Creșterea gradului de implicare a autorităților competente, dar și a medicilor de familie și a profesorilor.
  • Creșterea gradului de conștientizare a părinților referitor la impactul negativ al obezității și supraponderalității asupra calițății vieții.
  • Creșterea gradului de implicare a părinților în vederea îmbunătățirii stilului de viată al copiilor”, transmit reprezentanţii CJ Ilfov.

  Potrivit acestora, proiectul ,,Vreau să cresc sănătos” vine în întâmpinarea nevoilor copiilor supraponderali și obezi, cu un plan complex ce are ca obiectiv scăderea în greutate, prin: elaborarea unui plan nutrițional personalizat, antrenamente fizice cu o frecvență de trei ori pe săptămână, evaluare psihologică, ateliere de nuntriție, ateliere de psihologie.

  “Până în prezent, sunt înscriși în program, 611 școlari entuziasmați, dornici de schimbare și curioși să descopere propunerile pe care le au pentru ei specialiștii implicați în acest proiect”, mai anunţă cei de la CJ Ilfov.

  Comentariile sunt închise.