Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, Ştefan Rădulescu a anunţat că instituţia pe care o reprezintă va acorda, și în anul școlar 2023-2024, burse pentru elevii înscriși în învățământul tehnic/ dual, în unități din Brăneşti, Buftea, Ciorogârla, Snagov şi Voluntari.

    Cuantumul sprijinului este de 100 de lei pentru fiecare elev, în cadrul programului „Ilfov împreună: Educaţia schimbă vieţi”.

    „În baza centralizărilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean ILFOV, un număr total de 920 de elevi vor beneficia de aceste burse.În luna septembrie erau înscriși la cursuri 635 de elevi în învățământul profesional tehnic și 285 de elevi, la cel dual, în următoarele unități de învățământ: Liceul Tehnologic ,,Cezar Nicolau” Brănești, Liceul Tehnologic ,,Dumitru Dumitrescu” Buftea, Liceul Tehnologic ,,Barbu A. Știrbey” Buftea, Liceul Tehnologic ,,Pamfil Șeicaru” Ciorogârla, Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” Voluntari şi Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Snagov”, a declarat Ştefan Rădulescu.

    Potrivit sursei citate, programul ,,Ilfov împreună: Educația schimbă vieți” urmărește obținerea următoarelor rezultate: îmbunătățirea legăturii dintre școală, mediul economic și comunitate, creșterea atractivității programelor curriculare din cadrul învățământului profesional și tehnic/ dual din județul Ilfov, creșterea ratei de participare a elevilor în procesele de învățare, reducerea absenteismului şi prevenirea și diminuarea abandonului școlar.

    Comentariile sunt închise.