Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov Ştefan Rădulescu a anunţat că Mănăstirea Sitaru, comuna Grădiştea, a fost modernizată printr-un proiect european.

„Proiectul de reabilitare și modernizare a Mănăstirii Balamuci (Sitaru) a ajuns la final. Costul investiției a fost de 8,7 milioane de lei, iar cea mai mare parte din această sumă a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.

S-au realizat următoarele lucrări: restaurare lăcaș de cult, montare instalații de siguranță la incendiu, amenajare infochioșc și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; alte activități.

Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Judetean Ilfov și-a propus conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului cultural al monumentului istoric. S-au avut în vedere, de asemenea, creșterea accesibilității și îmbunătățirea condițiilor de siguranță, astfel încât obiectivul de patrimoniu să intre în circuitul turistic județean și regional”, a transmis Ştefan Rădulescu.

Mănăstirea Balamuci datează din sec. XVII – XIX. Lăcașul de cult este o moștenire inestimabilă, aflată în patrimoniul cultural al județului Ilfov și înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din România.

Mai multe imagini, AICI

Comentariile sunt închise.