Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a prezentat, în ultima perioadă, mai multe măsuri pe care le-a luat instituţia pe care o conduce pentru a soluţiona problema aglomeraţiei din trafic. Astfel, edilul a anunţat, în primul rând, pe 13 octombrie, că a fost finalizată asfaltarea străzii Sfânta Ana până la limita cu Vidra.

  „Conform planurilor cadastrale, am identificat o rută alternativă ce implică atât comuna Berceni cât şi comuna Vidra, ce va permite accesul în DNCB pentru locuitorii ambelor localități. Pentru implementarea acestui drum alternativ, am înaintat o adresă în acest sens Primăriei Vidra, în vederea obținerii sprijinului necesar pentru amenajarea rutelor situate pe teritoriul comunei Vidra. Această colaborare între cele doua UAT-uri este esențială pentru a soluționa în mod eficient problema traficului și pentru a crea o infrastructură de transport mai eficientă între cele două comunități”, a declarat primarul Gheorghe Covrigea.

  Conform sursei citate, după discuțiile purtate cu reprezentanții ALSIM ALARKO și CNAIR, a fost primită confirmarea că, până cel târziu luni, 16 octombrie 2023, strada Valea Lungă va fi redeschisă circulaţiei, pe o perioadă limitată, iar autostrada A0 va fi traversată peste noul strat de asfalt, facilitând astfel legătura cu DNCB – Șoseaua de Centură.

  „Nu în ultimul rând, am purtat discuții cu reprezentanți ai ANIF și ai Primăriei Popești Leordeni și, cu sprijinul lor, am demarat lucrările pentru amenajarea unei treceri peste canalul ANIF, exact la capătul străzii Plopilor precum și pentru amenajarea drumurilor, atât de pe teritoriul comunei Berceni cât şi pe teritoriul oraşului Popeşti-Leordeni, ce vor face legătura cu DN4- Şoseaua Olteniţei, așa cum este ilustrat în harta atașată. Ne așteptăm ca această trecere alături de amenajarea străzii Mecanizării să fie finalizate și disponibile pentru utilizare cel târziu în cursul săptămânii viitoare”, a precizat primarul Gheorghe Covrigea.

  El a subliniat faptul că aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără sprijinul primarului  Petre Iacob, Popești Leordeni, și a directorului ANIF- – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Ilfov, Adriana-Ștefania Ciucu.

  „Le mulțumesc pe această cale pentru deschidere și suport! Am încredere că toate aceste măsuri vor avea un impact pozitiv asupra traficului din localitate și vor duce la decongestionarea și fluidizarea acestuia. De asemenea, vreau să va asigur de faptul că mă preocupă în mod deosebit creșterea semnificativă a volumului de trafic din localitatea noastră și, în calitate de primar, consider această problemă ca fiind de mare importanță și mă angajez să o soluționez cu prioritate maximă”, a spus primarul din Berceni.

  Ruta alternativă Mecanizării-ieşire DN4, finalizată

  O zi mai târziu, pe 14 octombrie, Gheorghe Covrigea a anunţat că ruta alternativă din strada Mecanizarii cu ieșire în DN4, destinată decongestionării traficului în comună noastră, a fost finalizată și este acum deschisă pentru circulație.

  „Această nouă rută reprezintă o alternativă mai rapidă de a vă deplasa în afara localității, țînând cont că din strada Plopilor și până în DN4 deplasarea durează 5 minute. De asemenea, urmează ca în scurt timp să fie și asfaltată. Această realizare a devenit posibilă datorită eforturilor susținute ale comunității noastre și a colaborării cu Primarul orașului Popești-Leordeni. Îi mulțumesc încă o dată pentru sprijinul oferit în realizarea acestui proiect crucial pentru noi. Suntem hotărâți să continuăm eforturile noastre pentru a face comuna Berceni un loc mai ușor accesibil și mai plăcut pentru toți locuitorii săi. Vă mulțumim pentru înțelegere și sprijinul acordat în această inițiativă de îmbunătățire a mobilității în comuna noastră. Vă încurajăm să utilizați cu încredere această nouă rută și să contribuiți la decongestionarea traficului”, a declarat primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

  Comentariile sunt închise.