Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, peste 20.000 de țigarete, diferite mărci, ascunse și nedeclarate.  

    „În perioada 08-09 octombrie, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în țară doi cetățeni bulgari, în vârstă de 42 de ani, respectiv 21 de ani, aflați la volanul unei autoutilitare și a unui microbuz. În urma controalelor de frontieră efectuate asupra celor două mijloace de transport, poliţiştii au descoperit, ascunse și nedeclarate, un total de 20.860 de țigarete  (1.043 pachete de țigări) inscripționate cu diferite mărci, având timbru fiscal specific bulgăresc. Șoferii celor două mijloace de transport nu au putut prezenta documente de proveniență”, a transmis Poliţia de Frontieră Giurgiu.

    Potrivit sursei citate, întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de peste 27.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști. De asemenea, şoferul de 22 de ani s-a ales cu dosar pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

    Totodată, cetățeanul bulgar, în vârstă de 42 de ani a fost sancționat contravențional, pentru săvârșirea faptei prevăzute de art. 449 din Legea 227/2015.

    Comentariile sunt închise.