Procurorii DIICOT şi Poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii au destructurat o grupare internaţională de trafic de heroină. Oamenii legii au făcut ieri trei percheziţii în Argeş, iar cei vizaţi sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc, heroina fiind transportată ascunsă printre curmale aduse din Iran.

    ”La data de 9 octombrie 2023, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Argeş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc”, a transmis Poliţia Română.

    Potrivit sursei citate, pe 26 mai, membrii unei grupări infracţionale organizate formată din cetăţeni români şi străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanţa, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operaţiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).

    “Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenţia grupării infracţionale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităţilor judiciare din această ţară o cerere de comisie rogatorie internaţională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activităţi judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor”, au mai transmis cei de la Poliţia Română.

    În urma cooperării judiciare, au fost prinşi în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetăţeni români, care ar fi preluat şi deţinut transportul supravegheat, aceştia fiind reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv.

    Comentariile sunt închise.