Pompierii giurgiuveni anunţă că aproximativ 70 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, miriște de grâu și de porumb au ars, ieri după-amiază, în comuna Joița. Incendiul violent s-a extins rapid din cauza vântului puternic și a ajuns până la litiera unei păduri, dar și într-o gospodărie, unde ardea generalizat o anexă.

„Fiind vorba despre o suprafață mare, cu multe focare, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu șapte autospeciale de stingere și o cisternă. În sprijin, a acționat și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al unui operator economic din zonă, cu două autospeciale.

Anexa respectivă a ars pe o suprafață de circa 400 mp, dar și bunurile depozitate în apropiere și în interiorul acesteia. Pompierii au reușit să limiteze propagarea flăcărilor la celelalte construcții”, a transmis ISU Giurgiu.

Potrivit sursei citate , cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei țigări aruncate la întâmplare. Precizăm faptul că, în condiții de vânt puternic, focul se poate propaga într-un timp foarte scurt, la locuințe, anexe gospodărești, păduri, rețele de electricitate etc.

„Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată sau miriște”, au precizat pompierii giurgiuveni.

Comentariile sunt închise.