Cât încă vremea încă le mai permite, autorităţile locale din Afumaţi continuă investiţiile în infrastructura rutieră a comunei. Primarul Gabriel Dumănică a anunţat, pe 18 septembrie, că au început lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii Dacia.

“Au început lucrările de execuţie a trotuarelor şi a podeţelor de acces la limita de proprietate şi şanţuri cu rigole de beton, pe strada Dacia din zona Piua.

Aceste lucrări sunt menite să sporească siguranţa circulaţiei pietonale, prin amenajarea de trotuare şi podeţe de acces, cât şi eliminarea pericolului de inundare a gospodăriilor, atunci când plouă abundent, prin amenajarea de şanţuri betonate cu rigole”, a transmis primarul Dumănică.

Potrivit sursei citate, strada Dacia beneficiază de o pantă naturală ce permite colectarea apelor pluviale de pe străzile Negropontes, Dimitrie Cantemir şi Decebal, ajungând prin subtraversarea de pe Drumul Judeţean 100 Afumaţi-Ştefăneşti, la Râul Pasărea.

“Lucrarea a fost anunţată de primarul Gabriel Dumănică, cu ocazia Zilelor Comunei Afumaţi ediţia a XV-a, şi face parte din cele circa 60 de proiecte cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale, judeţene, dar şi din bugetul local al comunei Afumaţi, ce vor fi finalizate în următorii 3 ani. Strada va fi amenajată şi peisagistic, prin plantare, în aliniament stradal, de arbori decorativi floriferi. Lucrarea este una necesară, având în vedere că strada este intens circulată, făcând legătura cu DJ 100(Şoseaua Ştefăneşti), fiind un drum de acces spre Şcoala Nr.2(B), dar şi spre Drumul Naţional 2, pentru locuitorii din această zonă a comunei”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

Ei precizează că lucrări similare vor fi efectuate şi pe strada Domniţa Ralu.

Foto: Primăria Afumaţi

Comentariile sunt închise.