Secretar de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că poate fi semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a Prelungirii Ghencea.

„În termenul legal de 10 zile, nu au fost depuse contestații la procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru proiectul de supralărgire Prelungirea Ghencea, între Cartierul Latin şi Pasajul Domneşti (tronson de drum preluat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR). Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR poate semna contractul, după aducerea documentelor solicitate de către câștigătorul Asocierea TRACON S.R.L. – ACVATOT S.R.L., fiind vorba despre același constructor care a finalizat Pasajul Domnești”, a transmis Scrioşteanu.

Potrivit sursei citate, proiectul prevede: lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești, precum și conexiunea cu infrastructura existentă (pasajul Domnești) realizarea pistelor pentru biciclete, amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 3 m și piste de biciclete cu lățimea de 1,5 m, modernizarea sistemului de iluminat.

(Despre toate investiţiile, citeşte AICI!)

Traseul sectorului de drum se află pe teritoriul administrativ al Municipiului București (Sectorul 6) și al județului Ilfov (Bragadiru și Clinceni) și este cuprins între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești. „Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile. Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni perioada de proiectare și 10 luni perioada de execuție a lucrărilor. Acest proiect se realizează la solicitarea și în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov – prin domnul președinte Hubert Thuma, cu Primăria orașului Bragadiru – prin domnul primar Gabriel Lupulescu, cu Primăria comunei Clinceni – prin domnul primar Adrian Budeanu și cu Primăria comunei Domnești – prin domnul primar Ghiță Adrian

Comentariile sunt închise.