Procurorii DIICOT fac joi dimineaţă percheziţii la mai multe familii, inclusiv în cazul mamei lui Vlad Pascu, tânărul drogat, în vârstă de 19 ani, care a omorât cu maşina alţi doi tineri, în localitatea 2 Mai. Percheziţiile vizează adolescenţi „de bani gata”, suspectaţi de trafic de droguri, iar acţiunea are ca nume de cod „Operaţiunea Hidra”.

  Surse judiciare au declarat pentru presa naţională că mama lui Vlad Pascu ar fi suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze martori din dosar. Femeia va fi dusă la DIICOT pentru audieri.

  „Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT, fac 11 percheziții domiciliare în municipiul București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției. ,Operațiunea Hidra” vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

  Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat”, a transmis DIICOT.

  Conform sursei citate, persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

  „Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online. De asemenea, polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul DIICOT pentru audieri și luarea măsurilor legale.

  În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției”, au mai anunţat procurorii DIICOT.

  Comentariile sunt închise.