Poliţia de Frontieră Giurgiu anunţă că, în perioada 11-16 septembrie, traficul prin Vama Giurgiu a fost unul intens. Au intrat în ţară circa 110.000 de persoane şi au ieşit 150.000.

„În perioada 11-16.08.2023, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ  110.000  persoane, 28.000 autoturisme și 4.500 camioane, iar pe sensul de ieșire din țară,  pentru  aproximativ 150.000 de persoane, 35.000 autoturisme și 3.700 camioane”, au transmis poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

Conform sursei citate, miercuri, 16 august, traficul prin P.T.F. Giurgiu la turisme se desfăşura pe patru artere de circulație atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară, înregistrând un timp de așteptare de 40 de minute.

„Menționăm faptul că la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru reducerea timpilor de aşteptare, fluidizarea traficului de călători şi marfă şi asigurarea unui control operativ și eficient, se mențin în continuare măsurile dispuse de la începutul sezonului estival, respectiv de suplimentare a numărului polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, și suplimentarea  arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului.

Recomandăm participanților la traficul transfrontalier să pregătească din timp  documentele de călătorie, să verifice documentele necesare minorilor la intrarea în ţară, precum și să acceseze aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei”, a mai transmis Poliţia de Frontieră Giurgiu.

Comentariile sunt închise.