Două case, aflate în aceeași curte, au luat foc miercuri, 2 august, în jurul prânzului, în localitatea Comana, judeţul Giurgiu. Potrivit ISU Giurgiu, proprietarii nu erau la domiciliu în momentul în care s-a produs evenimentul, iar incendiul a fost observat destul de târziu.

  „Casele erau construite la o distanță mică una față de cealaltă, iar flăcările s-au extins rapid.

  La caz au intervenit pompierii din cadrul Stației Colibași, Punctelor de Lucru Greaca și Călugăreni cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că cele două locuințe ardeau generalizat, prima dintre acestea pe o suprafață de aproximativ 25 mp, iar cea de-a doua pe circa 80 mp.

  Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit (contor electric defect)”, au transmis pompierii giurgiuveni.

  Informare preventivă ISU Giurgiu:

  Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  – verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

  – nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

  –         nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

  –         nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

  –         nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

  –         nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

  Comentariile sunt închise.