Angajaţii de la stat vor avea, luna aceasta, o minivacanţă, cu prilejul zilei de Sfânta Maria. Vor fi patru zile libere pentru bugetari, în perioada 12-15 august.

De la finele anului trecut, Guvernul a decis să facă punte în luna august, de Sfânta Maria, deci va fi liber şi luni, 14 august. Potrivit presei centrale, și angajații de la privat vor avea o zi liberă, 15 august.

Salariații trebuie să primească liber în această zi şi, cu acordul angajatorului, își pot lua o zi de concediu de odihnă pe data de 14 august, astfel încât să facă o punte între weekend și Sfânta Maria.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile. 

Comentariile sunt închise.