Reprezentanţii Ocolului Silvic Vidraru au transmis, prin intermediul presei locale, un mesaj către turiştii care circulă pe Transfăgărăşan, acolo unde au ieşit în drum foarte mulţi urşi. Autorităţile le cer oamenilor să nu mai hrănească animalele, pentru că, în acest mod, le fac un rău.

    „Venim cu o mare rugăminte către turiştii care tranzitează, în această vară, Transfăgărăşanul. Nu mai hrăniţi urşii aflaţi pe marginea drumului, pentru că nu îi ajutaţi în acest fel, mai mult le faceţi un rău, punându-i în pericol faţă de trafic, dar şi prin faptul că îi obişnuiţi cu procurarea hranei foarte uşor. Astfel, ei nu mai merg să caute singuri hrana în pădure şi se vor îndrepta către zonele locuite, când traficul va dispărea. Apariţia lor în intravilanul localităţilor va produce pagube în gospodării, iar îndepărtarea lor se va face cu forţa de către autorităţile competente, ajungând chiar şi la eutanasierea lor. Deci, nu îi mai hrăniţi! Aşa cum se pot descurca în lunile grele de iarnă se pot descurca şi acum când în pădure există hrană din belşug: fructe, ciuperci, puii altor specii de vânat”, au transmis reprezentanţii Ocolului Silvic Vidraru.

    În ultima vreme, aceştia şi jandarmii au desfăşurat o serie de acţiuni de conştientizare, dar au şi sancţionat mai mulţi turişti care au hrănit animalele sălbatice. Amenda este cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei.

    Comentariile sunt închise.