Sâmbătă, 24 iunie 2023, Primăria Snagov îi invită pe locuitorii comunei, dar nu doar pe ei, să participe la activităţile pregătite de Ziua iei.

  “Vă invităm cu drag să sărbătorim împreună Ziua Internațională a IEI! Începând cu orele 17:00, ne așezăm la Șezătoare și depanăm în jurul războiului de țesut, al fusului, al caierului și al covatei, poveștile de odinioară ale satului.

  Așteptăm oaspeți de seamă: buni povestitori, meșteri populari, artiste ale croșetatului, tricotatului și cusutului, dansatori și interpreți. De asemenea, la șezătoarea noastră sunt invitați cu mare bucurie toți oamenii satului, dornici să asculte și să povestească istorii de demult.

  Gazdele vă vor fi alături până la orele 21:00, îmbiind atmosfera de sărbătoare prin vorbă și faptă: Florentina Culcescu, Vasile Humeniuc și Gabriela Olteanu, cu sprijinul Primăriei Snagov.

  Vom avea și o expoziție specială de costume tradiționale românești, din diferite regiuni ale țării, toate găzduite de Casa de Cultură „Antim Ivireanul” din Snagov.

  Duminică, 25 iunie 2023, expoziția va fi deschisă publicului începând cu orele 14:00 și vom continua seria poveștilor tradiționale până spre seară.

  Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de frumusețea tradițiilor noastre!”, au transmis reprezentanţii Primăriei Snagov.

  Comentariile sunt închise.