Un incendiu violent a izbucnit, miercuri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Toporu, judeţul Giurgiu. Flăcările au cuprins mai multe anexe, în care se aflau animale și păsări. Au murit circa 60 de păsări şi un cal.

  Potrivit ISU Giurgiu, în momentul în care a observat incendiul, proprietara a cerut ajutor.

  „ La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și Punctului de Lucru Drăgănești-Vlașca (ISU Teleorman), cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD și SAJ. Aceștia au constatat faptul că ardeau anexele pe o suprafață de circa 45 mp. Din păcate, nu au mai putut fi salvate din flăcări aproximativ 60 de păsări și un cal. De asemenea, au ars și alte bunuri depozitate în zona respectivă”, a transmis ISU Giurgiu.

  Pompierii au reușit să oprească propagarea focului la locuință și au salvat celelalte animale și păsări din gospodărie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  „Reamintim faptul că cetățenii nu trebuie folosească focul deschis aproape de casă sau de alte magazii pe care le au în gospodărie pentru a nu provoca un incendiu. În orice situație, focul trebuie supravegheat în permanență, până când a fost stins în totalitate.

  De asemenea, o țigară aprinsă, aruncată la întâmplare, poate provoca un incendiu într-un timp foarte scurt, mai ales dacă ajunge pe materiale combustibile, cum ar fi vegetația uscată, care are o viteză mare de ardere”, au mai afirmat pompierii giurgiuveni.

  Comentariile sunt închise.