Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a anunţat, pe 16 mai, că instituţia pe care o conduce a mai câştigat un proiect depus la Administraţia Fondului pentru Mediu. Este vorba despre proiectul “Creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Berceni”. Edilul a precizat că proiectul a fost semnat şi va fi implementat în curând.

“Aceasta este o veste importantă pentru comunitatea noastră, deoarece acest proiect va îmbunătăţi semnificativ calitatea iluminatului public din Berceni”, a spus Gheorghe Covrigea.

Conform sursei citate, proiectul prevede montarea a 273 de aparate de iluminat tip LED ce vor reduce considerabil costurile cu energia electrică şi vor oferi o iluminare mai eficientă şi mai plăcută a străzilor, înlocuirea sistemului de prindere pe stâlp a corpurilor de iluminat(console, accesorii), pentru a asigura o instalare mai sigură şi mai eficientă a iluminatului public.

“De asemenea, proiectul prevede implementarea unui sistem de telegestiune care va permite monitorizarea şi controlul iluminatului public de la distanţă, oferind o gestionare mai eficientă a resurselor noastre. Proiectul prevede şi montarea a 39 de stâlpi noi din oţel galvanizat, cu înălţimea de 7 metri, pentru a îmbunătăţi şi extinde reţeaua noastră de iluminat public. Aceste îmbunătăţiri vor contribui la creşterea siguranţei şi confortului în comuna noastră şi ne vor ajuta să economisim resurse importante”, a subliniat primarul din Berceni.

Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de lei, fiind finanţat 100% din fonduri nerambursabile, prin AFM.

“Suntem încântaţi să continuăm implementarea de noi proiecte în comunitatea noastră şi să oferim servicii publice de calitate. Vă mulţumim pentru susţinerea dumneavoastră şi pentru încrederea acordată!”, a mai declarat primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

Comentariile sunt închise.