Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu a fost luni, 15 mai, pe şantier, pentru a verifica stadiul lucrărilor la Pasajul Olteniţei-Popeşti Leordeni. Oficialul guvernamental a anunţat că data cea mai probabilă pentru darea în trafic este 27 mai.

„La Pasajul Olteniţei-Popeşti Leordeni a început realizarea semnalizării rutiere verticală şi orizontală, necesară pentru darea în trafic. Data cea mai probabilă pentru darea în trafic este sâmbătă, 27 mai”, a spus Scrioşteanu.

Foto: Irinel Ionel Scrioşteanu – Facebook

De asemenea, el a anunţat şi care sunt lucrările în curs de finalizare, la acest pasaj. „A fost finalizată montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație; a fost finalizată montarea stâlpilor de iluminat și a lămpilor, precum și montarea punctului de aprindere; a fost finalizată montarea structurii de rezistență a scărilor de acces pe trotuarul pasajului; se așterne stratul de uzură pe Centura București, operațiune desfășurată în timpul nopții; se așterne stratul de bază și stratul de uzură pe DN4, circulația rutieră fiind deviată pe timpul zilei; se așterne stratul de asfalt de tip BA8 pe trotuare de pe partea stângă a Centurii București, precum și pe ambele părți ale DN4(…)”, a precizat Irinel Ionel Scrioşteanu, iar toate detaliile despre lucrări le găsiţi AICI

Oficialul a mai declarat că, odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4.

„Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu. Este vorba de proiectul pentru 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗗𝗡𝟰 (𝗦𝗼𝘀𝗲𝗮𝘂𝗮 𝗢𝗹𝘁𝗲𝗻𝗶𝘁𝗲𝗶) 𝗹𝗮 𝟰 𝗯𝗲𝗻𝘇𝗶, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în Bucureşti, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni”, a declarat Scrioşteanu.

Comentariile sunt închise.