Două maşini, căutate de autorităţile din Belgia, au fost oprite în Vama Giurgiu, miercuri, 14 decembrie. Este vorba despre două autoturisme marca Renault, transportate pe platformă de către un bulgar de 53 de ani.

    “Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că certificatele de înmatriculare al autoturismelor tractate nu întrunesc condițiile de fond și formă ale unor documente autentice, fiind false total, mijloacele de transport figurând ca bun căutat pentru confiscare, alerte emise de către autoritățile din Belgia”, a transmis Poliţia de Frontieră Giurgiu.

    Conform sursei citate, cetățeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismele figurează ca fiind căutate pentru confiscare, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, în Bulgaria.

    „Bunurile sus-menționate, estimate la o valoare de 100.000 lei, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

    În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal , „uz de fals”  faptă prevăzută și pedepsită de art.323 Cod Penal și „fals material în înscrisuri oficiale” faptă prevăzută și pedepsită de art.320 din Codul penal”, a mai declarat Poliţia de Frontieră Giurgiu.

    Comentariile sunt închise.