Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a postat pe Facebook un mesaj emoţionant despre o acţiune ce s-a desfăşurat, miercuri, 14 decembrie, la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Domneşti.

  “Un gest mic, o bucurie imensă. Vă las câteva momente emoționante, petrecute alături de bunicii care locuiesc la Centrul din Domnești. Sunt imagini care ne arată cât de puțin este nevoie să facem pentru a-i bucura pe cei de lângă noi.

  Am organizat alături de colegii mei un eveniment simplu, care să le aducă atmosfera de sărbătoare celor 50 de bunici din acest centru de asistență socială. Colindătorii îmbrăcați tradițional au pregătit cântece de sărbătoare. Încăperea s-a umplut repede de glasurile voioase ale tinerilor, dar și de mirosul bunătăților tradiționale, aduse aburinde: sarmale, mămăliga, friptura, piure, dar și un tort.

  S-au emoționat. Seniorii împovărați de problemele de sănătate, dar mai ales de dorul de casă au lăcrimat. Dar de bucurie. Doar 20 dintre ei au coborât la masă. Ceilalți 30 au dizabilități fizice și nu se pot deplasa din saloane. Pentru câteva ceasuri, ne-au mărturisit că le era dor de atmosfera de sărbătoare, de aroma mâncărurilor pe care și ei le pregăteau acasă.

  Au stat de vorbă cu noi, ne-am amintit de pregătirile pentru sărbători. Cele opt eleve de la Liceul Tehnologic din Brănești au venit însoțite de directorul adjunct, dar și de Maica Antonina de la Mănăstirea Pasărea. Au adus bucurie la evenimentul pregătit alături de colegii mei din cadrul Consiliului Județean Ilfov. Moșul a avut grijă să le lase cadouri sub brad.

  Un gest mic, o bucurie imensă. Le-am promis bunicilor că vom reveni curând. Să ne facem timp pentru părinții, pentru bunicii noștri!”, a scris Hubert Thuma, pe Facebook.

  Materialul VIDEO poate fi urmărit AICI: https://www.facebook.com/mirabela.dumitrache.3/videos/687036552925218?idorvanity=825051532226523

  Comentariile sunt închise.