Autorităţile locale din Braşov anunţă că vor cumpăra un sistem de monitorizare video stradală, în valoare de peste 9 milioane de lei. Vor fi montate în oraş peste 1.000 de camere video inteligente.

    Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, camere video pot detecta numărul de înmatriculare sau modelul maşinilor ori pot analiza mişcarea obiectelor sau a persoanelor.

    „În următoarele săptămâni vom începe montarea primelor sisteme de supraveghere video inteligente, achiziţionate în baza unui acord cadru. Pe lângă strada Sforii, în prima etapă vom monta astfel de sisteme în centrul istoric, în Poiana Braşov şi la toate intrările din oraş. Obiectivul nostru este ca fiecare braşovean şi turist să se simtă sigur pe străzile oraşului, să reducem la minim actele de vandalism, dar şi să stopăm fenomenul de aruncare a deşeurilor în locuri nepermise. În funcţie de alocările bugetare, în următorii patru ani ne-am propus să instalăm peste 1.000 de camere inteligente’’, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă, citat de Ziarul Financiar.

    Comentariile sunt închise.