Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mânăstirea Sf. Nicolae-Sitaru și prin colaborare cu Primăria comunei Grădiștea, Parohia Grădiștea și Parohia Micșuneștii Mari, organizează în data de 𝟭𝟭 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮, începând cu 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟯:𝟬𝟬, concertul de colinde „𝗩𝗲𝘀𝘁𝗶𝗺 𝗡𝗮𝘀̦𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗗𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗛𝗿𝗶𝘀𝘁𝗼𝘀”, în cadrul sesiunilor cultural-științifice „Cultură și Duh!”, ediția a II-a.

    „Evenimentul va avea loc la 𝗦𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗲 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮̆ 𝗮 𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗲𝗶 𝗚𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝘀̦𝘁𝗲𝗮, județul Ilfov, cu participarea corului de copii „Grădiștenii” al Parohiei Grădiștea, a grupului psaltic al Parohiei Micșuneștii Mari și, în primă audiție, a artistei Eugenia Nicolae.

    Colindatul, un obicei transmis din generaţie în generaţie în mod informal, contribuie la demonstrarea diversității patrimoniului nostru cultural imaterial, promovează moștenirea culturală și are importanta funcție de a păstra și asigura identitatea socială şi coeziunea comunităților în care acesta se practică. Amintim că începând cu anul 2013, România este prezentă pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural al Omenirii, printre altele, și cu obiceiul tradițional „colindatul de ceată bărbătească”, alături de Republica Moldova

    Consiliul Județean Ilfov vă propune să colindăm împreună în atmosfera de liniște și armonie specifică Sărbătorilor Crăciunului și să ne bucurăm de bogăția repertoriului cultural-artistic și religios românesc” ”, au transmis reprezentanţii CJ Ilfov..

    Mai multe detalii:

    Comentariile sunt închise.