Primarul comunei Domneşti, Adrian Ghiţă, a transmis, pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, un mesaj pe care îl redăm integral:

  Primarul comunei Domneşti, Adrian Ghiţă

  „Iubiţii mei români, La Mulţi Ani! Ziua Națională a României este un prilej de sărbătoare, deoarece este ziua noastră, a tuturor românilor, oriunde ne-am afla. Este ziua în care a avut loc Marea Unire în urmă cu 104 ani, evenimentul istoric în care ne-am unit cu frații noștri români sub același stat național, România.

  Eu sunt tare mândru că sunt român și vă spun asta cu mâna pe inimă. Sunt mândru că suntem un popor creștin, cu frică și iubire față de Dumnezeu, de tradițiile și valorile moștenite de la strămoșii noștri, de peisajele superbe și unice pe care le avem, de actele de eroism ale înaintașilor noștri și de principiile sănătoase pe care ni le-au lăsat și în baza cărora funcționăm. România e o țară frumoasă, cu multe de oferit.

  Ce îţi doresc eu ţie, dulce Românie?

  De ziua ta, România mea, îți doresc să devii cea mai bună versiune a ta și mai stabilă. La ce vremuri dificile s-au răsfrânt asupra noastră, am încredere în forțele tale, dar mai ales în ale noastre și în Bunul Dumnezeu, că vom trece cu bine împreună. Am trecut noi prin altele și mai grele.

  De ziua ta, România noastră, îți doresc ca noi să fim mai buni unii cu alții, să ne ajutăm reciproc, să lăsăm răutățile deoparte, căci stăm toți sub acoperișul aceleași țări. Să învățăm ce înseamnă iubirea față de semenii noștri, să ne respectăm, dar să ne întindem și o mână de ajutor la nevoie.

  De ziua ta, îți mai doresc să continui să scoți de pe băncile facultăților cei mai buni medici, ingineri, economiști, ITsti, etc., cărora să le creezi condiții și oportunități de muncă la standarde europene în care să lucreze. Și nu numai lor, ci tuturor, indiferent de meserie. Știu că poți și că ai nevoie de ei.

  De ziua ta, România, fie ca oamenii puternici să se unească și să găsească cele mai bune soluții pentru dezvoltarea ta, astfel încât românii noștri plecați la muncă în străinătate, să se întoarcă acasă. Nicăieri nu-i mai bine ca acasă!

  De ziua noastră, haideţi să dăm mână cu mână cei cu inima română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească! La Mulţi Ani, România, să fii binecuvântată!”

  Comentariile sunt închise.