Tragedie, în localitatea Vintilă Vodă din judeţul Buzău. Un băieţel de un an şi sora lui în vârstă de 2 ani şi jumătate au murit, joi, 17 noiembrie, într-un incendiu ce le-a mistuit casa. Micuţii erau singuri în locuinţă atunci când aceasta a fost cuprinsă de flăcări.

  Pompierii buzoieni transmit că n-au mai putut face nimic pentru cei doi copii.

  „Intervine Punctul de Lucru Beceni și Detașamentul de Pompieri Buzău. În urma incendiului au rezultat 2 victime – decedate (1 băiat în vârstă de aproximativ 1 an și o fetita în vârstă de aproximativ 2 ani și 6 luni). Incendiul este localizat, se acționează pentru lichidare, suprafață afectata fiind de aproximativ 50mp)”, a anunţat ISU Buzău.

  Pompierii fac din nou apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

  „Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

  – Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

  – Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

  – Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

  – Nu lăsaţi nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate cu flacără deschisă;

  – Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

  NU LĂSAȚI COPIII SINGURI ACASĂ!

  Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!

  Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”, au transmis pomperii buzoieni.

  Comentariile sunt închise.