Ministerul Dezvoltării a anunţat că finanţează 503 noi investiţii, în 358 de localităţi din România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Potrivit sursei citate, valoarea totală a investiţiilor este de peste 2 miliarde de lei.

    Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au anunţat miercuri, 16 noiembrie, că lista cu proiectele finanţate a fost publicată pe site-ul instituţiei

    „Ministrul Cseke Attila a subliniat că, în următoarea perioadă, vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister. Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 76 de noi proiecte, în valoare totală de 814.741.532,14 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Pentru Fondul Local, au fost aprobate 427 de noi proiecte, în valoare totală de 1.280.762.008,32 lei, pentru proiecte care vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană”, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării.

    Potrivit sursei citate, aceste 503 proiecte li se alătură celor 3.890 aprobate începând din luna octombrie și celor 209 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.602 proiecte aprobate până în prezent.

    Lista este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

    Comentariile sunt închise.