Veşti bune pentru elevii afumăţeni. Primăria Afumaţi anunţă că a fost semnat un nou contract de finanţare privind dotarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din comună.

  Este vorba despre proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale, finanţat din fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă(PNRR).

  „Astfel, peste 970 de elevi din comuna Afumaţi vor beneficia de rezultatele obţinute prin implementarea proiectului al cărui obiectiv general constă în asigurarea standardelor de calitate pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial din Afumaţi”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

  Potrivit sursei citate, printre obiectivele specifice ale proiectului se numără şi asigurarea echipamentelor digitale pentru laboratoarele de informatică şi săli de clasă, urmărindu-se dotarea unui laborator de informatică pentru învăţământul gimnazial, astfel încât elevii şcolii să poată beneficia de un serviciu educaţional la standardele date de legislaţie. De asemenea, prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte asigurarea dotărilor digitale necesare pentru 10 săli de clasă.

  În cadrul aceluiaşi proiect, vor fi asigurate mobilierul şi materialele didactice pentru 20 de săli de clară, dar va fi dotat şi cabinetul de asistenţă psihopedagogică şi sala de sport a Şcolii Nr. 1 din Afumaţi.

  Perioada de implementare a proiectului este 17 august 2023- 31 decembrie 2024, iar valoarea totală a contractului de finanţare este de 832.013,09 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este de 699.170,66 lei, iar valoarea TVA eligibil aferentă este de 132.842,43 lei.

  „Acest proiect face parte din cele circa 60 de proiecte cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale, judeţene, dar şi din bugetul local al comunei Afumaţi, ce vor fi finalizate în următorii 3 ani. Grija pentru accesul copiilor din comunitatea noastră la educaţie de calitate, în condiţii la standarde europene, este prioritară pentru primarul Gabriel Dumănică. Vom continua să investim în modernizarea şcolilor şi a grădiniţelor din localitatea noastră, pentru că doar prin educaţie de calitate, în cele mai bune condiţii, putem transmite valorile noastre generaţiilor viitoare”, au subliniat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Comentariile sunt închise.